Buchetul de flori oferit sportivilor premiati la Jocurile Olimpice de iarna de la Sochi a fost format din minicrizanteme, solidago si eucalipt. El simbolizeaza culorile orasului gazda: galbenul aprins al solidago face trimitere la prosperitatea si avutia regiunii Krasnodar, minicrizantemele simbolizeaza campiile si muntii din vecinatate, frunzele de dafin simbolizeaza victoria iar eucaliptul este o planta ornamentala cultivata in regiune.
Sochi

 

In urma cu 4 ani, la Olimpiada de la Vancouver, buchetul ales a fost la randul sau reprezentativ pentru tara gazda, in nuante de verde care vorbesc despre padurile ce impanzesc Canada. Buchetul s-a bazat pe hipericum verde, crizantema paianjen, aspidistra si alte elemente de decor. Aceste plante cresc in Canada si British Columbia, insa doar in lunile de vara, astfel incat practic doar crizantemele au provenit direct din serele locale, restul componentelor buchetului fiind importat din Ecuador.

Vancouver

De departe cel mai impunator buchet a fost cel pregatit pentru Olimpiada de vara de la Londra, care a cuprins 4 soiuri de trandafiri, rozmarin, menta, spice de grau si lavanda si a fost creat de Susan Lapworth de la celebra casa de design floral Jane Parker.

Londra

 

Share

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>