Florile și eficiența companiilor

Posted April 28th, 2012 by admin

S-a demonstrat științific că existența florilor pe birou sau în spațiul în care lucrăm ne face să muncim cu spor. The Impact of Flowers and Plants on Workplace Productivity Study este o cercetare derulată de Texas A&M University. La studiu au luat parte 101 persoane, de ambele sexe, care au fost puse să îndeplinească diverse sarcini de serviciu în trei contexte diferite: în prezența florilor și a altor plante, în prezența unor sculpturi abstracte, respectiv fără un decor artistic. În timpul sesiunilor de lucru, participanților li s-a testat capacitatea de concentrare și nivelul atenției și li s-a cerut să găsească soluții la diferite probleme. Concluzia? Atât femeile cât și bărbații devin mai creativi (cu 15%) și găsesc mai repede soluții de rezolvare a problemelor de muncă dacă lucrează în prezența florilor.

Introducerea plantelor la locul de muncă sporește motivarea și productivitatea datorită înfrumusețării ambientului. Monotonia mobilierului dintr-un birou predispune mai degrabă la conformism și muncă sterilă. Un buchet de flori pe masă sau un ghiveci cu flori în încăpere induce schimbări pozitive în atitudinea angajaților.

Conducătorul echipei de cercetare, Roger Ulrich spune:

“Știm cât de important este felul în care mediul ambiental îi influențează pe șoferi, copii în timpul orelor la școală și pe pacienții din spitale. Pentru companii, ar trebui să fie la fel de important să înțeleagă ce elemente pot îmbunătăți performanța la locul de muncă și pot spori productivitatea angajaților.”

Share

Comments are closed.